Dagens PS

Starbucks lanserar ny "betalningspenna"

techbriefen-starbucks-penna
Starbucks nya betalningspenna. (Foto: Starbucks/Press/Montage)
Joel Durén
Joel Durén
Uppdaterad: 15 nov. 2021Publicerad: 18 sep. 2019

I dagens techbrief kan du läsa om en eldriven vattenskoter, se bilder på Elon Musks nya rymdskepp och förvånas över Starbucks nya produkt: en “betalningspenna”.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe.

Taiga lanserar eldriven vattenskoter

Nya modellen “Orca” (späckhuggare på svenska) kostar 24.000 dollar, motsvarande 232.000 kronor, och har en batteritid på två timmar och en maxhastighet på drygt 104 km/h, rapporterar The Verge.

Amerikanska staten stämmer visselblåsaren Edward Snowden

Enligt nya dokument har staten stämt Edward Snowden för alla hans intäkter från sin nya bok med memoarer, rapporterar The Verge. Enligt USA har Snowden inte lämnat in boken till CIA eller NSA för en genomgång innan publicering, något som är ett krav för ex-anställda.

Jordbruksstartup tar in 14,5 miljoner för ogräsrobot

Bolaget FarmWise har med sin ogräsborttagningsmaskin lyckats imponera på riskkapitalister, och tagit in 14,5 miljoner dollar i en ny finansieringsrunda, skriver TechCrunch.

Se bilderna från SpaceX arbete med rymdskeppet Starship

ANNONS

Rymdbolagets vd Elon Musk delade ett gäng bilder från arbetet med konstruktionen av den nya rymdfärjan Starship, skeppet som är tänkt att ta människor till månen och Mars.

Starbucks i Japan säljer kontaktlösa “betalningspennor”

Caféjätten släpper i dagarna en ny hårdvarupryl: en penna som kan genomföra kontaktlösa betalningar. “Starbucks Touch: The Pen” heter produkten, och lanseras i svart, silver och vit, framgår av ett pressmeddelande.

Pennan är den fjärde i Touch-familjen, där Starbucks tidigare introducerat ett telefonfodral, en handväska och en vattenflaska. Priset blir omkring 360 kronor efter konvertering från 4.000 japanska yen, och pennan kommer med 1.000 yen i Starbucks-krediter.

 

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS