Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. I dagens techbrief handlar det om Walmarts nya butiksrobotar, hackers som kopplar upp sig till bankomater trådlöst, och en bitter tweet från Elon Musk.

ANNONS

Walmart köper in robotar för att ersätta butiksarbetare

Retailjätten har börjat installera robotar som kan skanna varor och städa varuhusen för att spara pengar, enligt The Verge. Företaget skall även köpa in nya löpande band som kan sortera varor automatiskt.

Hackers kopplar upp sig direkt till bankomatens nätverk

Internationella banditer infekterar bankomatens interna nätverk och attackerar överföringsplattformen SWIFT för att komma åt kundernas information, skriver Wired. Så sent som i augusti förra året stals motsvarande över 125 miljoner kronor från en bank i Indien med den här tekniken.

Nu kan du sälja majblommor med Swish

Den populära betalningsplattformen har tagit fram en specialversion för alla som ska sälja majblommor i år, skriver Computer Sweden. Den som säljer behöver inte ens ha en egen telefon, utan kan bära med sig en QR-kod som köpare kan scanna med sin telefon för att genomföra köpet.

Bitcoin-distributör dömd till två år i fängelse

En amerikansk man har dömts till två år i fängelse efter att ha drivit en Bitcoin-börs utan licens, skriver The Verge. Mannen har inte gjort några olagliga affärer.

Elon Musk kallar Bezos för ”copy cat” på Twitter

Efter nyheten om Amazons planer på ett eget rymdprogram tog karismatiske Elon Musk till Twitter för att driva med Jeff Bezos, rapporterar CNET.

ANNONS
ANNONS

LÄS ÄVEN: Nu gör även Amazon en rymdsatsning [DagensPS] >