Revisons- och redovisningsjätten EY startar tillsammans med Microsoft en tech-tävling som ska hitta lösningar och minimera effekterna av skogsbränder. Tävlingen är uppdelad i en global och en nordisk del.

ANNONS

EY Better Working World Data Challenge är en tech-tävling som riktar sig främst till studenter och young professionals. Genom att data från Nasas satellitbilder läggs in i Microsofts molnplattform Azure, bildas algoritmer som ska hjälpa deltagarna att hitta digitala lösningar till att minimera effekterna av skogsbränder.

”Det här är ett stort, globalt initiativ som vi är mycket glada över. Tillsammans med Microsoft vill vi inspirera, och dessutom uppmärksamma alla ambitiösa studenter som vill bidra till en bättre framtid”, säger Marcus Antonsson, ansvarig för Data & Analytics på EY Sverige.

Globalt och nordiskt

Dels kommer tävlingen att vara global, där är prissumman på 10 000 amerikanska dollar, dels en lokal nordisk utmaning på samma premisser som den globala. Prissumman i den nordiska delen ligger på 5 000 amerikanska dollar. Imorgon torsdag öppnar registreringen för deltagande i EY Better Working World Data Challenge och den slutar den 15 juni. I slutet av juni 2021 presenteras vinnarna.

”Den nordiska tävlingen har precis samma upplägg som den globala tävlingen, och man tävlar automatiskt i bägge kategorier med sitt bidrag”, säger Antonsson

Läs mer: Fler tech-nyheter på [Dagens PS]

ANNONS
ANNONS