Sweco förvärvar norska Arcasa Arkitekter vars huvudsakliga verksamhet finns inom hållbar bostadsutveckling.

ANNONS

Med förvärvet av Arcasa fastigheter blir Sweco en ledande aktörer inom arkitekttjänster och störst inom bostadsarkitektur på den norska marknaden, det framgår av ett pressmeddelande.

”Sweco började som ett arkitektbolag på 1950-talet, och har vuxit fram ur övertygelsen om styrkan i att kombinera arkitektur- och teknikkonsulttjänster. Genom förvärvet fortsätter vi att stärka våra tjänster inom hållbar stadsutveckling”, säger Swecos vd och koncernchef Åsa Bergman, i pressmeddelandet.

Stor arkitektverksamhet i Norge

Sweco förvärvade hösten 2020 Tag Arkitekter och i och med det etablerade bolaget arkitektverksamhet på den norska marknaden. Med förvärvet av Arcasa Arkitekter kommer Swecos arkitektverksamhet i Norge ha totalt 180 anställda och bli Sweco-koncernens fjärde största arkitektbolag.

”Vi har under en tid utvärderat möjligheten att ingå ett strategiskt samarbete och anser att Sweco är rätt partner för Arcasa Arkitekter. Sweco har arkitektur och stadsutveckling som fokusområden, och genom att bli del av Europas största arkitektur- och ingenjörskonsult har vi utrymme att utvecklas vidare”, säger Arcasa Arkitekters vd Anne Cathrine Lund-Steigedal i pressmeddelandet.

Intresserad av samhällsbyggnad och teknik? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Sweco får stororder med tioårigt järnvägsprojekt i Öresundsregionen [Dagens PS]