Dagens PS

Solbolag utökar i Kina med park för 31 miljoner

Soltech Energy
Soltech Energys vd Stefan Ölander. (Foto: Soltech)
Finwire
Finwire
Uppdaterad: 05 juni 2020Publicerad: 05 juni 2020

Solenergiföretaget Soltech Energy fortsätter att teckna avtal i Kina. Ett nytt avtal med en kinesisk aktör är värt 31 miljoner kronor och den kommande parken kommer att ha 35 megawatts solenergikapacitet. 

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Bolagets dotterbolag har tecknat avtal med FengXian Economic Development Zone Investment Development Co. rörande uppförandet av 35 megawatt (MW) solenergikapacitet.

Kunden ägs av lokalregeringen i staden Fengxian i Jiangsu-provinsen.

Avtalet bedöms vara värt 31 miljoner kronor per år när anläggningen är fullt utbyggd. Projektet får inte bidrag utan står på egna ben. Enligt Soltech Energy kommer avkastningen att vara 15 procent per år på investerat kapital. I år kommer en anläggning om 6 MW att uppföras.

“Vi är mycket nöjda med att marknaden i Kina åter är öppen för stora affärer efter coronapandemins värsta period. Under våren 2019 tecknade vi ett samarbetsavtal i en annan stad och med en annan lokalregering i Jiangsu provinsen om 500 MW solenergikapacitet. Detta är vårt andra avtal i provinsen där vi nu befäster vår ställning. Utöver det nya avtalet har vi anslutit ytterligare kapacitet till nätet och har nu passerat 140 MW installerad och intäktsgenerande kapacitet och har därutöver ytterligare cirka 7,5 MW ny solenergikapacitet under byggnation”, uppger vd Stefan Ölander i en kommentar.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Finwire
Finwire

Nyheter producerade i samarbete med Finwire

Finwire
Finwire

Nyheter producerade i samarbete med Finwire

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS