Har blivit en av Sveriges rikaste på nolltid.

ANNONS

Svenske Lars Wingefors, 40, är i dag god för 2,8 miljarder kronor. Den enorma förmögenheten har han Stockholmsbörsen att tacka efter att hans spelbolag THQ Nordic haft en fantastisk resa sedan noteringen i november förra året. På kort tid har aktien rusat från teckningskursen på 20 kronor till dagens 75 kronor per aktie och den svenska spelstudion är i dag värd omkring 5,4 miljarder kronor, skriver Di Digital som för andra året i rad listar Sveriges rikaste techmiljardärer, där Lars Wingefors är ensam nykomling på topp-tio.

Tack vare megahiten på börsen har han på nolltid sprungit om mer kända namn som Klarna-grundaren Sebastian Siemiatkowski, nummer 14 på årets lista, samt Avito-grundarna Jonas Norlander och Filip Engelbert på plats 22 och 23, skriver sajten.

I övrigt ser toppskiktet i listan ut som tidigare år, i mångt och mycket. På Sveriges techtron sitter fortfarande Minecraft-skaparen och Mojang-grundaren Markus ”Notch” Persson säkert med en förmögenhet på 17 miljarder kronor följt Spotify-grundarna Daniel Ek och Martin Lorentzon med 12 miljarder kronor vardera samt IT-kändisen Niklas Zennström på fjärde plats med en 10,5 miljarder kronor stor plånbok.

Sveriges 10 rikaste techmiljardärer:

1. Markus ”Notch” Persson (Mojang) – 17 Mdr
2. Daniel Ek (Spotify) – 12 Mdr
3. Martin Lorentzon (Spotify) – 12 Mdr
4. Niklas Zennström (Skype)– 10,5 Mdr
5. Jakob Porsér (Mojang) – 4 Mdr
6. Dan Olofsson (Sigma, Thanda, Infotech) – 4 Mdr
7. Christer Brandberg (Axis) – 4 Mdr
8. Sebastian Knutssson (King) – 2,9 Mdr
9. Lars Wingefors (THQ Nordic) – 2,8 Mdr
10. Fredrik Wester (Paradox) – 2,5 Mdr

ANNONS
ANNONS

(Källa: Di Digital)