Svenskägda plattformsbolaget Gelato, med tech-entreprenören Henrik Müller-Hansen i spetsen, drar in 240 miljoner dollar från Softbank, Insight Partners och Goldman Sachs Asset Management. Detta rapporterar Affärsvärlden.

ANNONS

Summan motsvarar över 2 miljarder kronor. Investeringen innebär att bolaget nu når en värdering på över 1 miljard dollar, enligt nyhetssajtens källor.

Svenske tech-entreprenören Henrik Müller-Hansens berättar att bolaget i år lär nå en miljardomsättning men att det handlar om en marknad på 230 miljarder dollar i potten.

Pengarna innebär särskilt goda nyheter för tidigare investerare såsom Marcus Wallenberg, Harald Mix och den norske riskkapitalisten Tellef Thorleifsson.

Gelato grundades 2007 av Müller-Hansen. Bolaget hette från början Optimalprint och satsade på fotoprodukter men har sedan dess bytt riktning. I dag är Gelato en plattform för olika sorters produkter med en skräddarsydd design. 

”Vi började som en fotoproduktsleverantör för privatmarknaden men har sedan dess utvecklats i flera steg. Bland annat geografisk expansion och mer fokus på företagsmarknaden där till exempel globala kunder som Norsk Hydro och Hexagon som kan använda vårt globala nätverk av produktionspartners inom tryck för sitt marknadsmaterial”, berättar Müller-Hansen. 

“Vi har gått från ett fåtal fotoprodukter till att idag lokalt kunna producera produkter runt om i världen. Saker som produktbroschyrer, posters, och muggar till kläder och böcker”, fortsätter han.

ANNONS
ANNONS

Läs hela artikeln på Affärsvärlden.

Läs mer: Goldman Sachs tips på överlägsna gröna aktier – Dagens PS