Framtiden ser ljus ut för nordiska e-singeringsbolaget Scrive som nu har öppnat kontor i Tyskland. Bolaget lyckades visa upp en brant tillväxtkurva även förra året, rapporterar Breakit.

ANNONS

Scrive fortsätter sin expansion i Europa, och denna gång är det Tyskland man valt att satsa på med nya etablerade kontor. Detta avslöjar bolagets vd Viktor Wrede.

Bolaget, som grundades 2010, beskriver sig självt som Nordens ledare för elektroniska signeringslösningar. Scrive omsatte nästan 85 miljoner kronor förra året, vilket motsvarar en tillväxt på 20 procent.

Pandemin både gynnar och skadar

Wrede berättar för Breakit att pandemin både haft positiva och negativa effekter på utvecklingen. 

“Det är klart att digitaliseringen har påskyndats av att folk har jobbat hemifrån och då inte haft tillgång till skrivare”, säger han. “Det har gynnat oss och många andra som säljer digitala lösningar. Det är inte längre en fråga om man ska signera digitalt utan en fråga om när.”

“Men sedan har vi kunder som påverkats negativt av pandemin. Biluthyrningsbolagen är stora kunder till oss och de har knappt hyrt ut några bilar”, fortsätter han och tillägger att det lett till klart lägre intäkter. Förlusten för fjolåret landade på 29 miljoner kronor.

Förlängt kundlistan med heta namn

Men trots bakslagen har snabbväxande Scrive förlängt sin kundlista med nya namn, som Volkswagen, Pleo och BMW. Dessutom var ökningen i ARR (årligt återkommande intäkter) betydligt högre än den rapporterade intäktsökningen på 20 procent. 

Enligt Wrede går bolaget nu mot en tillväxt på 60-70 procent i rapporterade intäkter, detta år.

När Scrive grundades 2010 etablerade man sig först fysiskt i Danmark och Nederländerna. Förra sommaren fick bolaget Vitruvian Partners som ny majoritetsägare, och då utlovades fysisk etablering i två eller tre nya länder under det kommande året.

”Fin start i Tyskland”

Enligt årsredovisningen framkommer det att Scrive bildat ett dotterbolag i Tyskland och nu bekräftar Wrede att man fortsätter sin satsning på den tyska marknaden. 

ANNONS
ANNONS

“Vi har fått en väldigt fin start i Tyskland”, säger han, och trycker på att expansionen kostar men att allt går enligt plan. 

Läs hela artikeln här.

Läs mer: Nordisk marknadsledare inom e-signering blir större – Dagens PS