Svenska techbolag ser Storbritannien som en väldigt viktig marknad och på grund av landets välutvecklade digitalisering etablerar sig allt fler där.

ANNONS

För många svenska techbolag är Storbritannien det första steget mot etablering utanför Norden. Statliga insatser gynnar utvecklingen, exempelvis har landets mål att göra transporter grönare gjort att Voi ensamt fått licens i 17 brittiska städer, det rapporterar Dagens Industri.

I dag har Voi mer än 200 anställda i Storbritannien och över hälften av alla elscootrar i landet, där privatpersoner inte för använda egna elsparkcyklar på gatorna.

Cika 50 svenska techbolag har sagt till Di att de ser Storbritannien som en nyckelmarknad och även nätläkaren Kry drar nytta av Storbritanniens statliga digitala insatser. Med 700 medarbetare under varumärket Livi storsatsar de.

”Det finns en stor efterfrågan på förbättrad tillgänglighet i primärvården. Vi samarbetar med NHS, som ansvarar för den offentliga sjukvården, och ser ett stort intresse bland patienterna”, säger Kalle Conneryd Lundgren”, Krys operativa chef, till Di.

Klarna tyngs av förluster men går med vinst i Storbritannien, här är bolagets årliga tillväxt 56 procent.

”Det är en fantastisk marknad och särskilt för fintechbolag. Hög digitalisering, snabbt internet och ett driv mot e-handel och onlinebetalningar”, säger Alex Marsch, Klarnas chef för Storbritannien och Irland, till Di.

Även betalbolaget Trustly och spelbolagen Avalanche och Sharkmob etablerar sig i Storbritannien, skriver Di.

ANNONS
ANNONS

Vill du läsa de senaste nyheterna om ekonomi och företag? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs mer: Ljusglimt i börsmörkret – svenska techbolag växer så det knakar [Dagens PS]