Zhang Yiming har seglat upp som Kinas mest förmögna och kan i dag vältra sig i pengar.

ANNONS

Zhang Yiming är mannen bakom ungdomarnas favoritapp Tiktok, som ägs av Bytedance – det bolag som nu väntas bli det högst värderade startup-bolaget inom techindustrin, skriver SvD och berättar att det innebär att Bytedance bräcker taxiappen Uber som i samband med börsnoteringen förra året värderades till 82 miljarder dollar.

Bytedance kan nu också, enligt källor, vara på väg mot börsen, enligt artikeln och man uppskattar att värdet på bolaget då hamnar någonstans mellan 150 till 180 miljarder dollar.

För Tiktokgrundaren Zhang Yiming har framgången med appen inneburit att han blivit snuskigt rik. Enligt Forbes, som SvD refererar till, är han i dag god för 16,2 miljarder dollar, det vill säga över 150 miljarder kronor.

Det tros det ändå vara en blygsam gissning. Enligt en källa kan Zhang Yiming ruva på hela 24 procents ägarandel i Tiktokägaren Bytedance.

Men huruvida det stämmer eller inte står skrivit i stjärnorna. Bytedance lägger locket på om både ägarandelar och investerare men enligt SvD finns det även flera kända investerare i Silicon Valley som kan jubla över Tiktok-sagan.

ANNONS
ANNONS

Läs mer i artikeln.