På grund av rådande osäkerhet till följd av Corona (covid-19) har styrelsen i Semcon AB (publ). i dag fattat beslut om att dra tillbaka det tidigare kommunicerade utdelningsförslaget om 3,40 kr per aktie, motsvarande cirka 59 mkr, inför årsstämman 2020, säger Semcon i ett pressmeddelande.

ANNONS

Semcon har en stark finansiell ställning med en nettokassa. Beslutet har fattats som en försiktighetsåtgärd med syfte att bibehålla bolagets finansiella ställning utifrån den stora osäkerhet som utvecklingen av covid-19 medför.

Semcons årsstämma kommer att hållas den 28 april.
Läs mer om Semcons försiktighetsåtgärder i samband med årsstämman.

Majoriteten jobbar på som vanligt

I en tidigare intervju med Semcons Per Nilsson som är kommunikations-, marknads- och hållbarhetschef berättar han hur Semcon som organisation har påverkats av covid-19. Han berättar bland annat att ”vissa går på korttidspermitteringar, men till olika grad, och vissa kan vi flytta över till andra uppdrag.” Samtidigt nämner han att ”majoriteten jobbar på som vanligt”.

ANNONS
ANNONS

– Vårt fokus är på att våra medarbetare och kunder runt om i världen ska känna sig säkra och trygga, och att hjälpa till att begränsa smittspridningen. Vi har fantastiska team som varje dag hittar bästa möjliga lösningar till våra kunder trots dessa extraordinära tider, berättar Per Nilsson.