Nysatsning efter kärnkraftsolyckan i Fukishima, Googles satsning på sjukvård samt ett rykte om en ny Macbook – allt det och mer i dagens techbrief.

ANNONS

TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe.

George Lucas har ändrat Star Wars – igen

Efter gårdagens lansering av streamingtjänsten Disney+ har rapporterna och recensionerna börjat strömma in. Kunniga Star Wars-fans har noterat att skaparen George Lucas ändrat scenen i första Star Wars-filmen, där Han Solo konfronteras av en annan prisjägare i en bar, för tredje(!) gången. The Verge har alla detaljer.

Efter kärnkraftolyckan – Fukushima satsar på förnybar energi

Efter tsunamin och den efterföljande olyckan vid kärnkraftverket i Fukushima i Japan ska staden nu satsa på sol och vindkraft, rapporterar Nikkei Asian Review.

Google satsar på hälsa och sjukvård – men vem litar på Google?

Efter Apples intåg i hälsa, fitness och sjukvård har uppgifter nu läckt om att Google jobbar på en liknande satsning, under kodnamnet Project Nightingale, rapporterade The Wall Street Journal, NY Times och Business Insider i tre olika rapporter under gårdagen. Frågan är bara, vem litar tillräckligt på Google för att dela sin hälsodata?

Tim Cook och Donald Trump på guidad tur i Apple-fabrik

Enligt nya uppgifter från CNBC ska Apples vd Tim Cook visa president Donald Trump runt fabriken i Austin, Texas.

ANNONS
ANNONS

Rykte: Apple kan lansera en ny Macbook i dag

Bloomberg rapporterar att en ny Macbook Pro med 16-tumsskärm kan få en smyglansering på Apples sajt redan i dag, onsdag. Priset rapporteras landa på omkring 30.000 kronor.