Australiens nationella flygbolag Qantas har beställt flygplan som möjliggör direktflyg till Australien från hela världen.

ANNONS

År 2025 planerar det australiska flygbolaget Qantas att börja flyga direkt mellan Sydney och London samt mellan Sydney och New York, det blir världens längsta flyglinje och planet kommer vara i luften i upp till 21 timmar.

I dag har Qantas bekräftat att de har specialbeställt 12 Airbus A350-1000 som kan ta 238 passagerare och flyga 16 100 kilometer. Projektet kallas Project Sunrise och resenärer kan vänta sig fler direktflyg till Australien, vilket markant minskar flygtiden och ökar bekvämligheten vid långa resor.

Zon för välbefinnande i planet

Kabinen är speciellt konfigurerad för förbättrad komfort på långa flygningar och inkluderar en zon för välbefinnande i mitten, samt rymligare sittplatser i Premium Economy och Economy. Enligt Qantas innebär den nya generationen flygplan lägre utsläpp, längre räckvidd, mindre oljud och bättre ekonomi, vilket kommer förbättra sättet på vilket människor reser.

”I mer än 100 år har Qantas legat i framkanten av att förändra världens sätt att resa, särskilt genom direktflyg. Nu kommer A350 och Project Sunrise att göra nästan alla städer i världen bara ett flyg bort från Australien. Det är den sista gränsen och den sista lösningen för avståndets tyranni som traditionellt har utmanat resor till Australien”, säger Qantas CEO Alan Joyce i ett pressmeddelande.

Stark efterfrågan

Qantas började flyga direkt mellan Perth och London år 2017 och menar att det finns en stark efterfrågan på dessa resor.

”Qantas A350-reseupplevelsen kommer att bli verkligt exceptionell, särskilt i premiumkabinerna. Våra First- och Business Class-stolar kommer att sätta ett nytt riktmärke för långdistansresors premiumklass”, säger Alan Joyce i pressmeddelandet.

Planerar fler destinationer

Han säger vidare att de första Project Sunrise-flygen kommer gå från New York och London, men att planen även kommer kunna flyga från destinationer som Frankfurt och Paris.

ANNONS
ANNONS

Intresserad av samhällsbyggnad och teknik? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs mer: Dyrt att återställa världens största flygplan [Dagens PS]