Dagens PS

Bästa mobilerna 2016 – Iphone 7 inte i toppen

Från vänster: LG V20
John Uggla
John Uggla
Uppdaterad: 29 nov. 2016Publicerad: 29 nov. 2016

Den australiensiska pryl- och tekniksajten New Atlas rankar världens bästa smartphones just nu. Sajtens redaktion, som hårdtestat mobilerna, har även plockat ut vilken lur du ska köpa till vem, om det nalkas hårda paket till nära och kära.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

För tekniknörden rekommenderar New Atlas Motorolas nya flaggskepp Moto Z. I sig själv är telefonen lik vilken lur som helst i toppsegmentet men det är tillsammans mobilens tillbehör som den verkligen kommer till sin rätta. Moto Z:s ”mods” (som de kallas) fästs enkelt på mobilen och adderar en extra funktion. En är ett batteripack med 22 timmars batteritid, en annan är en projektor och för den fotointresserade finns ett tillägg från Hasselblad.

En annan topptelefon är HTC 10 som beskrivs som en riktigt bra telefon generellt. Mobilen passar för den kräsne musikentusiasten eftersom den är en av få mobiler med högupplöst ljud, skriver sajten.

Är det den trendkänslige du letar julklapp till rekommenderar New Atlas Apples nya Iphone 7 eller 7 Plus. Är personen fotointresserade bör du välja den större varianten med bättre zoom. Men tycker man att 7 Plus-skärmen är för stor är standardvarianten fortfarande ett riktigt bra köp tack vare vattentåligheten, 3D-touch-tekniken samt Apples ”silkeslena” gränssnitt, skriver sajten.

För den verkliga ”audiofilen” är det LG V20 som gäller. Som New Atlas Will Shanklin skriver:

”Medan Apple har skrotat hörlursjacket pumpar LG något av det mest förtrollande ljud vi någonsin hört, genom det.”

Telefonen beskrivs som övergripande bra men får nedslag på gränssnittet som inte flyter friktionsfritt.

Listar man världens bästa smartphones vore det konstigt om Samsung inte kvalade in i toppen. Samsung Galaxy 7, som länge suttit på Android-tronen, kan skryta med vad New Atlas menar är marknadens bästa vattenskydd, grym bildskärm, bra batteritid och möjligheten för trådlös laddning. Telefonen får plus för stödet för Gear VR – Samsungs virtual reality-glasögon som kan köpas till.

Känns en smartphone prismässigt som en lite väl häftig julklapp kan kanske OnePlus 3T vara något för dig. Telefonen pekas ut som testets mest prisvärda med sina 64 gigabytes lagringsutrymme, fingeravtrycksläsare, 6 gigabyte ramminne och en Snapdragon 821-processor på 2,35 GHz.

ANNONS

Och världens just nu bästa smartphone heter… Google Pixel. Googles första egentillverkade telefon, som Dagens PS skrivit om tidigare, är en game changer för hela industrin, konstaterar New Atlas.

”Ju längre du använder den desto mer uppskattar du dess blixtsnabba hastighet och harmoniska hård- och mjukvara.”

Pixel, och dess storebror Pixel XL, hyllas för kameran som är den bästa New Atlas testat. Eftersom telefonen också byggs av Google kommer dess operativsystem alltid vara först med att uppdateras till senaste versionen, påpekar man.

MISSA INTE: Ny mobil gör alla lyriska: ”Allt du drömt om”  >

LÄS ÄVEN: Så maxar du mobilen – 72 smarta tips och knep  >

URSPRUNGSKÄLLAN: The best smartphones of 2016  >

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS