Till höger: Apples handdator Newton som inte gick fullt så bra som tillverkaren hade hoppats. (Foto: TT)
Till höger: Apples handdator Newton som inte gick fullt så bra som tillverkaren hade hoppats. (Foto: TT)

ANNONS

Snart, den 7 juni, slår portarna upp för den nya utställningen ”Museum of Failure” i Helsingborg. Som namnet antyder är det just misslyckande som är temat men skaparen Samuel West, psykolog och innovationsforskare, är noga att påpeka att det handlar om en hyllning till alla gånger det gått snett.

”Även de största och mest kompetenta företagen misslyckas. Tricket är att skapa en organisationskultur där floppar accepteras så att man kan misslyckas småskaligt… snarare än att misslyckas stort”, säger han till Business Insider.

Sammanlagt innehåller museiutställningen 51 produktfiaskon som genom åren blivit mer eller mindre kända. Några klassiska felsatsningar i Samuel Wests samling är den dedikerade Twitter-läsaren TwitterPeek, Apples handdator Newton samt Sonys Betamax som bekant förlorade det så kallade ”videokriget” mot VHS-formatet.

På DagensPS.se har vi flertalet gånger skrivit pinsamma företagstabbar och lustiga produktidéer. Klicka på länkarna nedan och följ med på en kavalkad i floppar.

Prylflopparna som alla hånskrattar åt

Sajten Cheatsheet listar sju produkter som utmärker sig som fatala misslyckanden. Även tidningen Metro samlar hajpade teknikprylar som kraschat.

FIASKO: Världens genom tiderna största bilfloppar

Både Volvo och Saab har bilar på den inte så smickrande listan. Här är världens 100 sämsta modeller.

Volvos pinsamma testflopp: ”Klappar ihop fullständigt”

Volvobilen var ensam bland 32 modeller att missa kraven. Och det gjorde man med hästlängder, skrev Dagens Nyheter.

ANNONS
ANNONS

Bilindustrins 10 värsta floppar – vad kör du själv?

Analysföretaget Bernstein Research har rankat bilindustrins värsta floppar. Här är modellerna som orsakat störst förluster för sina tillverkare.

”Windows 8 är största floppen på 30 år”

Microsofts operativsystem är det största fiaskot sedan Coca-Colas lansering av ”New Coke” i USA 1985, skrev Financial Times.