Tesla med vd Elon Musk är enligt egen utsago i färd med att ta fram en humanoid robot som bland annat ska utföra tråkiga jobb.

ANNONS

Någon gång under nästa år är planen från Tesla att tillverka en prototyp på en humanoid robot som ska utföra ”osäkra, repetitiva eller tråkiga” uppgifter, enligt företagets hemsida, berättar The Verge.

”Jag tror att i huvudsak i framtiden kommer fysiskt arbete att vara ett val, om du vill göra det kan du”, har Elon Musk kommenterat robotsatsningen.

Den humanoida roboten, som ska heta ”Tesla Bot” men där kodnamnet är ”Optimus” internt, kommer att tillverkas med en del av hårdvaran och programvaran som driver Teslas Autopilot för bilar.

Under eventet Tesla AI Day – som du kan ta del av i sin helhet här – visade Elon Musk upp ritningar på roboten, som enligt Teslabossen blir en avancerad sak med artificiell intelligens och superdatorteknik.

Musk: Inte farlig, bara ”vänlig”

Elon Musk har tidigare uttryckt stor oro för AI, men den robot som Tesla nu tänker ge liv åt ska inte utgöra något hot, den blir ”vänlig”, framhåller Musk och har förklarat att den går att övermanna.

Roboten är tänkt att bli 160 centimeter och väga 54 kilo.

När det gäller Musks tidigare presentation av den planerade roboten så fungerade inte en ”skyltdocka” av roboten som Musk använde som demonstration på Tesla AI Day-eventet, konstaterar The Verge och påpekar att det inte är första gången Elon Musk ger uttryck för ”fantasifulla idéer”.

ANNONS
ANNONS

Tidningen skriver att den inte blir förvånad om Teslas robot ”aldrig får se dagens ljus”.

Läs även: Alla tabbar av Elon Musk – en orgie i grodor [Dagens PS]