”Världens bästa Apple-analytiker” tror nu på miljontals färre telefoner än tidigare.

ANNONS

KGI Secutities, med den ofta välunderrättade analytikern Ming-Chi Kuo, sänker nu sina prognoser när det gäller leveranserna av iPhone X. Kuo bedömer att Apple kommer att leverera cirka 18 miljoner exemplar av flaggskeppstelefonen i det nuvarande kvartalet.

Det är klart lägre än de 20-30 miljoner som de flesta andra analytiker förväntar sig, konstaterar 9to5mac.

Den sänkta prognosen beror på längre ersättningscykler i Kina, enligt Kuo. Det innebär alltså att de kinesiska konsumenterna behåller sina befintliga telefoner längre än beräknat vilket gör att iPhone X-försäljningen i landet varit sämre än KGI förväntat sig.

Under det andra kvartalet 2018 räknar KGI med att Apple levererar omkring 13 miljoner iPhone X. Kring mitten av 2018 går telefonen också mot sitt slut i produktcykeln och väntas då landa på en total försäljning på runt 62 miljoner enheter sedan start. Det är betydligt lägre än den tidigare prognosen om 80 miljoner telefoner.

ANNONS
ANNONS

I samband med att iPhone X fasas ut räknar dock KGI med att Apple står inför en ny supercykel där det introduceras en ny modell med en oled-skärm på 6,5 tum och en telefon med en LCD-skärm på 6,1 procent.