Xiaomis nya telefon Mi Mix får The Verges reporter att tappa fattningen. (Foto: Xiaomi)
Xiaomis nya telefon Mi Mix får The Verges reporter att tappa fattningen. (Foto: Xiaomi)

ANNONS

Nyligen lanserade Google sin första ”riktiga utmanare” till Apple, som Dagens PS tidigare skrivit om. Men när sajten The Verges Vlad Savov nu låter superlativen hagla är det varken Googles Pixel eller Apples Iphone 7, lanserad tidigare i höst som Dagens PS rapporterade, som står i fokus.

I stället är det den kinesiska tillverkaren Xiaomis flaggskepp som fått teknikskribenten att tappa fattningen. Nya Mi Mix, som den heter, beskrivs av tillverkaren själv som en koncepttelefon. Det märkliga är bara att mobilen både fått en prislapp och ett lanseringsdatum, konstaterar Vlad Savov. Med start 4 november kan vem som helst med drygt 4 600 kronor lägga vantarna på ”dina drömmars mobiltelefon”, skriver han. Med tanke på att den kallas för ett koncept, och att det därför är oklart hur många exemplar som kommer att tillverkas, bör du dock agera snabbt, råder skribenten.

Vad är det då som får techpressen att tappa hakan? För det första har telefonen ”varje tekniska prestanda” som man kan tänka sig, konstaterar The Verge-reportern. Under huven sitter en snapdragon 821-processor, 4 gigabyte ramminne, 126 gigabyte lagringsutrymme, plats för dubbla sim-kort samt en 16 megapixelkamera. Men det som verkligen får mobilen att stå ut, och prylnördar att tråna, är designen.

”Storheten är egentligen designen och den otroliga skärmen /…/ ingenting andas sci-fi så mycket som en ramlös skärm”, skriver Vlad Savov.

Framsidan på nya Mi Mix består nämligen till 91,3 procent av en 6,4 tum stor, högupplöst pekskärm med välvda sidor. Den svarta ramen runtomkring är därför minimal vilket ger telefonen ett unikt och exklusivt intryck. För att lösa problemen som uppstår med en sådan design har Xiaomi valt att flytta kameran till telefonens under del tillsammans med fingeravtrycksensorn och högtalarna har bytts till en typ som i stället använder hela telefonens stålram.

MISSA INTE: Ny mobil för 900 kronor sopar banan med Iphone [Dagens PS] >

ANNONS
ANNONS

LÄS ÄVEN: Superhajpat mobilgeni är ”Kinas Steve Jobs” [Dagens PS] >

URSPRUNGSKÄLLAN: Xiaomi is selling the concept phone of your wildest dreams [The Verge] >