MacBook Pro 16 tum: Så nära perfektion det går

Uppdaterad: 29 jan. 2021Publicerad: 21 aug. 2020
För endast 719 kr/mån får du årets perfekta dator. Efter uppgraderingen i juni klarar den allt. (Foto: Wikimedia Commons)
För endast 719 kr/mån får du årets perfekta dator. Efter uppgraderingen i juni klarar den allt. (Foto: Wikimedia Commons)

MacBook Pro 16 tum är den bästa versionen i Pro-serienBehöver du en ny dator idag, är det den här du ska köpa.  

ANNONS
ANNONS

I sista veckorna på 2019 lanserade Apple deras senaste modeller av en av de mest populäraste datorerna någonsin: MacBook Pro. Under 2020 har både 13 och 16 tumsmodellen fått uppgraderingar. Nya grafikmöjligheter för MacBook Pro 16 tum gjorde datorn komplett.

Slut med knäppa knappar

Tangentbordet är en av de två huvudsätten att interagera med din dator med. Men MacBook Pro har fått klagomål i flera år. Apple har haft problem med sina tangentbord med butterfly-teknik där knappar slutat fungera.

Äntligen något ordentligt att trycka på. (Foto: Wikimedia Commons) Äntligen något ordentligt att trycka på. (Foto: Wikimedia Commons)

Men när den gamla tekniken nu är slopad skriver 99mac att det nya tangentbordet påminner om en bättre version av Magic Keyboard 2Det är enkelt att känna sig fram med fingrarna då tangenterna buktar lite inåt och det är enklare att skriva utan stavfel. En solklar förbättring.

Batteri som orkar

Den större skärmen, från 15,4 tum till 16 tum, gör faktiskt en viss skillnad enligt MacWorld. Datorn har även fått ett större batteri. Dessutom har Mac OS 15.5 släppts med batterikontroller som kan förlänga livet på datorns batteri.

Med laddaren på 96W går laddningen fort och datorn klarar utan problem en åtta timmars arbetsdag. Däremot går batteriet snabbt ner när det redigeras film. Apple säger att batteriet klarar elva timmars surf vilket 99mac håller med om.

Även för den krävande

Apple kompletterade hårdvaran i juni så att det nu går att välja högre grafikprestandaDet går att uppgradera till AMD Radeon 8 GB som ska vara åtminstone 75 procent snabbare än enklare kort i samma serie. Men att välja den högre grafikprestandan är ett dyrt proffsval och bara för den som behöver en dator med mycket kraft anser MacWorld.

Videoredigering i farten är möjligt med nya grafikkorten. Den klarar till och med av 8K-redigering på endast batterikraft. (Foto: YouTube) Videoredigering i farten är möjligt med nya grafikkorten. Den klarar till och med av 8K-redigering på endast batterikraft. (Foto: YouTube)

Sammanfattning 

99mac skriver att MacBook Pro 16 tum är så nära perfektion det går att komma. Den är som en MacBook Pro ska vara. Det går inte att sticka under stolen med att datorn märks i väskan då den väger 2 kilo. Men när ögonen vilar på den lite större skärmen är det värt besväret. 

Fördelar  
  • Tangentbordet med Touch Bar
  • Skärmen och True Tone
  • Batteriet
Nackdelar  
  • Tung
  • Dyr

https://www.dagensps.se/ps_shop/imac-27-tum-2020-datorn-for-hemmajobb/

ANNONS
ANNONS