Blytunga Consumer Reports ger Microsofts datorer skräpbetyg och uppmanar konsumenter att hålla sig borta.

ANNONS

Den väl ansedda konsumenttidningen Consumer Report har genomfört en läsarundersökningen i vilken det framgår att hela 25 procent Microsofts egentillverkade bärbara datorer eller surfplattor – som går under namnet ”Surface” – har drabbats av tekniska problem under de senaste två åren, skriver svenska datortidningen Pc för alla på nätet.

Bottenbetyget får nu det ideella magasinet att gå ut och avråda sina läsare från att köpa någon av enheterna i produktfamiljen.

”De fyra laptops som förlorar sin tidigare rekommenderad-status är Microsoft Surface Laptop (128Gb och 256Gb-modellerna) och Microsoft Surface Book (128Gb och 512Gb-modellerna)”, skriver svenska sajten.

ANNONS
ANNONS

Microsoft själva svarar totalsågningen med att slå ifrån sig siffrorna och menar på att antalet hållbarhetsproblem diffar rejält mot tillverkarens egen supportstatistik. Undersökningen, som ligger till grund för Consumer Reports beslut att slopa tidningens tidigare rekommendation av produkterna, bygger på svar från över 90.000 läsare.