Den som vill lägga vantarna på nya flaggskeppstelefonen får ligga i.

ANNONS

Från och med klockan 09.01 svensk tid på fredagen går det att förbeställa nya flagskeppsmobilen iPhone X. Och det verkar vara ett bra tryck; Apple Store låg nere inför släppet, rapporterar MacWorld.

Telefonen släpps i 55 länder och territorier, men produktionen har kantats av illavarslande rykten om flaskhalsar, vilket kan göra det svårt att lägga händerna på ett exemplar av iPhone X under ett tag framöver, enligt Techradar.

Försäljningen av nya iPhone 8 och iPhone 8 Plus har hittills inte varit någon större succé i USA, visar nya siffror från analysföretaget Consumer Intelligence Research Partners.

Mobilerna har under septemberkvartalet endast stått för 16 procent av samtliga iPhones som sålts. Det går att jämföra med iPhone 7 och iPhone 7 Plus som vid motsvarande period året innan hade en försäljningsandel på 43 procent.

iPhone 6 och iPhone 6 Plus hade 24 procent av marknaden i september 2015.

Månaden efter lanseringen stod iPhone 8-modellerna för 2,4 procent av alla iPhones som används globalt sett, vilket är mindre än hälften av vad föregångarna hade nått vid motsvarande tidpunkt. Det är också den lägsta nivån för en ny iPhone sedan åtminstone 2014, enligt analysfirman Localytics.

ANNONS
ANNONS

Bakom den svaga utvecklingen ligger troligtvis och delvis en förvirring kring de nya mobilerna men också kunder som väntar på iPhone X. Det är premiumversionen i produktgruppen och den släpps först i november.

iPhone 8 och iPhone 8 Plus började säljas den 22 september och erbjuder trådlös laddning, starkare processorer och nya kameramöjligheter. I övrigt är enheterna till utseendet rätt lika de tidigare modellerna, skriver Wall Street Journal.