Omkring 11 miljoner enheter i landet mellan juli och september.

ANNONS

Iphone-försäljningen i Kina steg med 40 procent i Kina under det tredje kvartalet, rapporterar AFP.

Detta efter 18 månader med sjunkande volymer.

Enligt en undersökning från Canalys såldes omkring 11 miljoner enheter i landet mellan juli och september, vilket kan jämföras med 8 miljoner under samma period föregående år.

Apple har haft en negativ försäljningsutveckling på årsbasis i landet under de sex tidigare kvartalen och vändningen ska ses i ljuset av att den totala marknaden sjönk med 5 procent under kvartalet.

KGI Securities med analytikern Ming-Chi Kuo i spetsen har under helgen skickat ut en kommentar kring Apple och bedömer att teknikjätten nu löst sina produktionsproblem med flaggskeppstelefonen Iphone X.

ANNONS
ANNONS

”Vi tror att utbudet av båda komponenterna nu är stabilt, vilket inte ger något behov av att byta till andra lösningar”, skriver Kuo och syftar på den infraröda kameran och en så kallad dot projector. De båda komponenterna används för ansiktsigenkänningstekniken Face ID.

Kuo skriver vidare att Apple inte kommer att ha samma problem med produktionen när det gäller de modeller som släpps under 2018. Planen är att de telefonerna skeppas mot slutet av det tredje kvartalet 2018. Nästa års modeller väntas använda sig av samma TrueDepth-kamera för Face ID som årets iPhone X.