Rejäl anstormning till sökjättens nya flaggskepp. Nu får Apple se upp…

ANNONS

Teknikjätten Google presenterade ett stort antal nya hårdvaruprodukter under onsdagskvällen.

Bland dem finns nya Google Pixel 2 och Pixel 2 XL – senaste upplagan av Googles smarta telefoner med en skärm på 5 respektive 6 tum. Båda är utrustade med en fingeravtryckssensor. Google trycker även mycket på att kameran på Pixel-telefonerna är i en klass för sig.

Och medan intresset för nya iPhone 8 har varit ljummet börjar Googles nya mobiler redan ta slut. Inte ens ett dygn efter lanseringen börjar flera av versionerna ta slut i butiken, och kunder som vill köpa måste nu skriva upp sig på väntelistor på flera veckor, rapporterar The Verge.

”Premium är en viktig kategori. Där är Apple ledande. Finns det utrymme för ytterligare en aktör? Vi tror det”, sade Hiroshi Lockheimer, chef för Android, i samband med första Pixel-släppet för ett år sedan, enligt Bloomberg.

Här är några andra intressanta nyheter från Googles produktsläpp:

Google Pixel Buds – Trådlösa hörlurar som i realtid kan direktöversätta tal på 40 olika språk. Hörlurarna är kopplade till varandra men fungerar i övrigt trådlöst.

Google Clips – En kamera som kan fästas på i princip vad som helst, till exempel på ett klädesplagg, ett bord eller en cykel.

ANNONS
ANNONS

Google Pixelbook – Företagets senaste bärbara dator som är 10 millimeter tunn och väger bara 1 kilo. Datorn har en skärm på 12,3 tum och en Intel Core i5/i7-processor samt 10 timmars batteritid.

Google Home – Google släppte flera nya varianter på sin smarta högtalare som Home Mini, Home Max.

Daydream – En uppföljare till förra årets virtual reality-headset Daydream som ger en bredare synvinkel och fler färger.