Apple tror på en framtid där en Ipad kan ladda en Iphone som i sin tur kan ladda Airpods. Det skriver Bloombergs Mark Gurman i sitt nyhetsbrev.

ANNONS

Redan 2017 meddelade Apple att de skulle lansera den så kallade Airpower-mattan som kunde ladda en Iphone, Apple watch och Airpods samtidigt. I slutändan skrotades projektet på grund av problem med överhettning.

Men trots misslyckandet med Airpower för några år sedan jobbar Apple vidare på att bygga en pryl som kan ladda flera prylar samtidigt, skriver Bloombergs Mark Gurman i sitt nyhetsbrev ”Power On”.

Apple fortsätter också att arbeta med trådlösa laddningslösningar för korta och långa avstånd, skriver Gurman. Det ska vara mer ”äkta” trådlös laddning jämfört med den induktiva laddning som finns i dag. Han spekulerar också om ett ännu mer avancerat steg för Apple i en framtid där enheterna kan ladda varandra.

”Jag tror att Apple fortfarande jobbar på någon sorts multi-enhetsladdare som de tänker släppa så småningom. Det finns en anledning till att man planerade att lansera enheten i första hand 2017. Jag tror också att Apple arbetar med trådlösa laddningsenheter för korta och långa avstånd och att de föreställer sig en framtid där alla Apples stora enheter kan ladda varandra. Föreställ dig en iPad som laddar en iPhone och sedan den där iPhone som laddar AirPods eller en Apple Watch”, skriver Gurman i sitt nyhetsbrev.

9to5mac skriver att det ryktats i flera år om att Iphone kan komma att få en ”omvänd” trådlös laddning där man ska kunna placera sina Airpods eller Apple watch på telefonen för att ladda dem, men funktionen har ännu inte presenterats.

ANNONS
ANNONS

”Tänk er att en Ipad laddar en Iphone, som sedan kan användas för att ladda batterierna i en Apple Watch eller Airpods”, skriver Bloombergs Mark Gurman.

Läs även: Apple vill ha en fullt självkörande bil 2025 [Dagens PS]