Dagens PS

Överbelastningsattacker kan hyras av rysk hackergrupp

En rysk hackergrupp har lanserat en plattform där det går att hyra överbelastningsattacker, något som kan öka cyberattackerna mot Sverige
En rysk hackergrupp har lanserat en plattform där det går att hyra överbelastningsattacker, något som kan öka cyberattackerna mot Sverige. (Bild: Pixabay)
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe
Uppdaterad: 07 nov. 2023Publicerad: 07 nov. 2023

En plattformen, kallad Ddos-for-Hire, erbjuder överbelastningsattacker som en tjänst att hyra för en dag, en vecka eller en månad.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Chefen för cybersäkerhet vid Consica, Emanuel Lipschütz, varnar för en plattform som har lanserats av den ryska hackergruppen Killnet, det skriver Computer Sweden.

“Killnets botnet-som-tjänst-plattform bör tas på största allvar för den sänker kraftigt tröskeln för cyberattacker, vem som helst med hacktivistiska avsikter kan nu med mycket lite förberedelse inleda storskaliga ddos-attacker av den typ vi utsatts för i Sverige, säger han till Computer Sweden.

Det är Killnet som tros ha legat bakom de överbelastningsattacker Avanza, Bank-id, E-legitimation, Kivra, Klarna, MSB, Saab, SJ, SkatteverketVattenfall, SL, SOS Alarm, Säpo och Telia drabbades av i februari i år.

Emanuel Lipschütz tror att vi nu kan vänta oss fler attacker mot svenska verksamheter och han menar att det blir ännu viktigare att utvärdera, öva och uppdatera sin cybersäkerhetsförmåga, det skriver Computer Sweden.

Vill du läsa de senaste nyheterna om ekonomi och företag? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs mer: Våg av cyberhot: Nu krävs modernare cybersäkerhet Dagens PS

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science, hälsa och hållbarhet.

Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science, hälsa och hållbarhet.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS