Dagens PS

Oppositionen stoppar nedläggning av Bromma flygplats

Bromma flygplats
En riksdagsmajoritet sätter sig emot regeringens beslut att snabbt stänga Bromma flygplats. (Foto: TT)
Daniel Jacobs
Daniel Jacobs
Uppdaterad: 23 nov. 2021Publicerad: 29 apr. 2021

En majoritet i riksdagen kommer att sätta stopp för regeringens planer på en snabb nedläggning av Bromma flygplats. 

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

En majoritet i Sveriges riksdag bestående av Moderaterna, Kristdemokraterna, Liberalerna, Centerpartiet och Sverigedemokraterna stoppar regeringens planer på att snabbt stänga Bromma flygplats. Detta enligt uppgifter till Dagens industri.

”Om det här landar i ett tillkännagivande, vilket det med stor sannolikhet gör, så är det en väldigt skarp markering från Sveriges riksdag”, säger Anders Åkesson, trafikpolitisk talesperson för Centerpartiet till Di.

Det var i förra veckan som beskedet om nedläggningen lämnades, på en presskonferens med infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) och miljöminister Per Bolund (Mp).

”Det är inte längre affärsmässigt att driva Bromma flygplats, enligt Swedavia”, sa Per Bolund, miljöminister och språkrör för Miljöpartiet på pressträffen.

Mp firade med tårta

Anders Åkesson är mycket kritisk till hur regeringen hanterat frågan. Särskilt hård kritik riktar han mot Miljöpartiet, där företrädare firade beskedet med tårta vilket visades upp på sociala medier.

”Det är ett fullständigt oseriöst sätt att handskas med frågan, det kommer bara att leda till motkrafter. Om nu Bolund hade miljöambitioner med det, så blir motreaktionen den rakt motsatta. Det är direkt kontraproduktivt att bedriva politik på det viset”, säger han.

“Tårtan åts för tidigt”

ANNONS

”Nej det kan jag inte tänka mig, den tårtan åts alldeles för tidigt”, säger han på Di:s fråga om det blir en snabb nedläggning av Bromma flygplats.

Även företrädare för Kristdemokraterna kräver att regeringen nu tar tillbaka beskedet om en snabb nedläggning av flygplatsen.

Läs mer: Regeringen vill stänga Bromma flygplats

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS