Dagens PS

Opportunistiska Nyfosa gör miljardsatsning i Finland

Nyfosa
Stina Lindh Hök, vd för Nyfosa som storsatsar i Finland. (Foto: Nyfosa)
Tomas Hedlund
Tomas Hedlund
Uppdaterad: 16 apr. 2021Publicerad: 16 apr. 2021

Det svenska fastighetsbolaget Nyfosa gör en miljardsatsning i Finland. Tillsammans med Brunswick Real Estate startar de ett nytt bolag som ska bygga och sälja fastigheter i vårt östra grannland.
“Efter att ha följt den finska marknaden en tid ser vi att det finns attraktiva affärsmöjligheter här”, säger Stina Lindh Hök.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Nyfosa startar ett bolag i Finland tillsammans med Brunswick Real Estate, där Nyfosa äger 90 procent i det nya bolaget. Brunswick Real Estate har funnits på den finska marknaden sedan 2006 och ses som en bra partner, inte minst för deras kunskap om marknaden. Det nya bolaget har som mål att bygga fastigheter för sju miljarder kronor under en femårsperiod.

”Efter att ha följt den finska marknaden en tid ser vi att det finns attraktiva affärsmöjligheter här som kan bidra med god avkastning. Ambitionen är hög och vårt mål är att växa snabbt, förutsatt att vi hittar rätt affärer. Vi har en pipeline med affärer som vi utvärderar”, säger Stina Lindh Hök, vd för Nyfosa.

Satsar på regionstäder

Nyfosa kommer att satsa på byggande i de finska regionstäderna där alla typer av fastigheter förutom bostäder kommer att ingå i företagets fastighetsportfölj. Minoritetsägaren Brunswick Real Estate kommer att driva den operativa verksamheten i Finland där transaktioner, förvaltning och hållbarhetsfrågor ingår i ett förvaltningsuppdrag.

”Vi är mycket glada att få bredda vår redan etablerade verksamhet i Finland och i synnerhet att få göra det med Nyfosa som är snabbfotade och transaktionsorienterade. Våra kompletterande kompetenser, och Brunswicks proaktiva förvaltning med fokus på mätbar hållbarhet, skapar det bästa utgångsläget för ett lyckat investeringsmandat”, säger Patrik Andersson, vd för Brunswick Real Estate.

Läs mer: Fler branschnyheter på 

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS