Fastighetsbolaget Offentliga Hus har köpt tre fastigheter i Simrishamn i Skåne för 182 miljoner kronor. Fastigheterna ska bland annat inrymma läkar-psykiatri och tandläkarverksamhet. 

ANNONS

Den största hyresgästen i fastigheterna är Region Skåne som hyr drygt 11 000 kvadratmeter, skriver Offentliga Hus i ett pressmeddelande.

Fastigheterna är Solrosen 9, 19 och 20, vilka har lokaler för primärvård, specialistvård, psykiatri, vårdcentral, tandläkare och andra inrättningar kopplade till offentlig verksamhet. Affären har gjorts i avtal med bolaget Frisk Drift AB.

”Fastigheterna utgör en regional vårdhub i Skåne och detta förvärv blir ett starkt komplement till Offentliga Hus fastighetsportfölj. Vi ser med tillförsikt fram emot att under många år framöver utveckla fastigheterna och i samarbete med regionen och privata aktörer erbjuda Simrishamns invånare ett sjukhus som levererar välfärdstjänster av hög klass. Offentliga Hus långsiktiga ägande gör att vi kan investera i och tillhandahålla ändamålsenliga lokaler för våra hyresgäster under lång tid framöver”, säger Fredrik Brodin, VD på Offentliga Hus i ett uttalande.

ANNONS
ANNONS

”Vi har med stort engagemang ägt och förvaltat Simrishamns Sjukhus under många år. Den ”nära vård” som sjukhuset kan erbjuda för hela Simrishamn med omnejd är oerhört viktig för vår region i Skåne. Möjligheten att få sälja till en kapitalstark ägare med långsiktiga ambitioner som Offentliga Hus är fantastiskt för alla som arbetar på sjukhuset, och framför allt för alla patienter som söker vård där”, säger Uno Levinsson, delägare i Frisk Drift AB.