Nytt skydd från amerikanska Apple gör att du bli osynlig på nätet. Techbässen gör en uppdatering av sitt operativa system som gör dig anonym.

ANNONS

Enligt Di Digital, som berättar om nyheten, blir följden av det skydd Apple nu skissar på att du blir osynlig på nätet.

”I den kommande uppdateringen av företagets operativsystem ger sig Apple bland annat på datainsamling i nyhetsbrev och erbjuder en inbyggd VPN-liknande tjänst så att ingen vet vilka sajter du besöker”, skriver tidningen.

Slår mot nyhetsbrev-företag

Särskilt företag som är helt beroende av nyhetsbrev har anledning att bäva då Apple tänker erbjuda sina användare att stoppa spårning via e-post.

Men den amerikanska techjätten lanserar också en tjänst som gör att ingen kan se vilka webbsidor du besöker, skriver Di Digital.

”Lösningen, kallad ’private relay’, fungerar som en VPN-tjänst, utan att vara en riktig VPN-tjänst. I stället gör den att din webbtrafik omdirigeras genom två olika platser i molnet, där du också tilldelas en ny IP-adress”, framgår det.

Apple har också spårat dig

Samtidigt hävdar experter att ingen undgår att spåras på nätet, på ett eller annat sätt och i varierande grad.

ANNONS
ANNONS

Apple har själv ägnat sig åt spårning av användare men har nu stoppat så kallade trackers som spårar användare mellan appar och sajter.

Läs även: Kvinna skickade Iphone till Apple – som läckte nakenbilder [DagensPS.se] »