Region Kronoberg får ett nytt system för trafikinformation med en molnbaserad trafikledningstjänst som ska hjälpa bussförare att undvika störningar.

ANNONS

Hogia ska leverera ett komplett system för trafikinformation till Region Kronoberg.

Vi levererar ett system som ger Region Kronoberg möjlighet att utföra både trafikledning och resenärsinformation i ett samlat gränssnitt. Nu kan de på ett proaktivt vis hjälpa förarna att undvika störningar samtidigt som resenärerna får en bättre riktad trafikinformation, som gör att de smidigt kan planera sitt resande”, säger Helena Svedlund, affärsområdeschef för transport på Hogia, i ett pressmeddelande.

Hogias plattform PubTrans har utvecklats för att kunna hantera stora mängder kollektivtrafikdata från olika källor, datan bedöms och levereras i tidtabeller och som information om avvikelser. Fordonens position mäts i realtid och möjliggör för trafikledningen att agera snabbt vid störningar.

Kombinerar tre system

Region Kronoberg kombinerar PubTrans med två kompletterande system för att skapa en helhetslösning. Hogia TransitCloud, som skapar realtidsinformation och prognosberäkning via Hogia PubTrans, och den molnbaserade produktserien Hogia Instant, ett beslutsstöd som sammankopplar händelsehantering med realtidsöversikt.

Vi satsar stort på att utveckla molnbaserade produkter åt våra kunder inom kollektivtrafik, det är det här avtalet ett bra exempel på. Tack vare att det löper över lång tid, potentiellt 14 år, så kommer samarbetet att fördjupas, allt för att regionen ska få en så anpassad och bra lösning som möjligt. Samtidigt möjliggör det för oss att fortsätta utveckla standardprodukter som kan användas av många”, säger Helena Svedlund i pressmeddelandet.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Tre miljarder i stöd till kollektivtrafiken på grund av pandemin [Dagens PS]