Dagens PS

Nintendo dödar rykte om ny version av spelsuccé

Speljätten Nintendo slår nu hål på alla spekulationer om att det kommer en ny version av spelkonsolen Switch i år. (Foto: TT / montage)
Speljätten Nintendo slår nu hål på alla spekulationer om att det kommer en ny version av spelkonsolen Switch i år. (Foto: TT / montage)
Dagens PS
Dagens PS
Uppdaterad: 31 jan. 2020Publicerad: 31 jan. 2020

I dagens techbrief berättar vi om att Nintendo avfärdar alla spekulationer och att Apple hottar upp förinstallerad Iphone-app.

ANNONS
ANNONS

TECHBRIEFEN Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe.

Nintendo dödar rykten om ny Switch

Japanska speljätten Nintendo slår nu hål på alla spekulationer om att det kommer en ny version av spelkonsolen Switch i år. Det rapporterar Reuters.

Nintendo spår att Switch kommer att sälja i 19,5 miljoner exemplar i år, upp från ett tidigare antagande om 18 miljoner enheter.

Switch har funnits i nära tre år. Spekulationerna om nya konsoler från rivalerna Microsoft och Sony är i full gång, vilket också satt igång ett surr om att Nintendo skulle släppa nytt, det har bland annat talats om en Switch Pro. Men någon sådan enhet kommer i alla fall inte släppas i år. (Finwire)

Apple lanserar förbättrad Maps-app

Apple har uppgraderat mjukvaran i sin navigationstjänst som finns förinstallerad som app på Iphones, enligt ett pressmeddelande.

Den nya och bättre Maps-appen finns initialt tillgänglig i USA med planer på lansering i Europa senare i år. Enligt Apple är vägarna i appen nu mer detaljerade, liksom byggnader, parker och andra landmärken i USA. Själva navigationen är också mer korrekt, uppger bolaget.

ANNONS

Apple har även adderat nya funktioner till appen såsom en 360-graders vy av platsen, vilket är mycket likt Google Maps ”Street View”. Funktionen återfinns i den övre högra delen av appen. (Finwire)

IBM steg i efterhandeln på vd-byte

Det amerikanska teknikbolaget IBM meddelar att Virginia “Ginni” Rometty avgår som vd den 6 april. Hon ersätts av Arvind Krishna som blir bolagets tionde vd.

Rometty har varit vd för IBM sedan första januari 2012 men har totalt arbetat på företaget i nästan fyra decennier. Även Arvind Krishna är en riktig veteran inom IBM med tre decenniers anställning. IBM-aktien lyfte med nära 5 procent i efterhandeln i går på beskedet om vd-bytet. (Finwire)

Dropbox utser Google Cloud-veteran till operativ chef

Molnlagringstjänsten Dropbox har utsett Olivia Nottebohm till ny operativ chef, enligt ett pressmeddelande. Hon kommer närmast från Google Cloud där hon ansvarade för SMB Sales och GTM Operations. (Finwire)

Hitachi köper upp hela sitt dotterbolag

Japanska Hitachi tänker köpa upp de aktier företaget ännu inte äger i dotterbolaget Hitachi High-Technologies, rapporterar Reuters.

ANNONS

Budet är på 8 000 yen per aktie eller totalt 531,1 miljarder yen (47 miljarder kronor). Hitachi äger för närvarande 51,73 procent av enheten som tillverkar industriutrustning. Hitachi agerar efter att japanska regeringen haft åsikter om bolagsstyrningen för listade moder- och dotterbolag. (Finwire)

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS