I dagens techbrief kan du läsa om ”Kinas Uber”, Apples hårdsatsning i Indien och Nikes nya självsnörande sneakers.

ANNONS

TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe.

Kinesisk techjätte satsar på robottaxis i Shanghai

Didi Chuxing, som av många kallats ”Kinas Uber”, har tillkännagivit planer på att sjösätta en hel flotta med självkörande robottaxis i Shanghai. Pilotprojektet består av 30 bilar, rapporterar CNBC.

Apple öppnar för hårdsatsning i Indien

Enligt uppgifter till CNBC vill Apple så snart som möjligt öppna en ny butik i landet. I dagsläget ligger Apple utanför topp-5 av landets mest populära telefontillverkare, mycket på grund av de relativt dyra priserna på iPhone jämte andra budgetmärken.

Uber och Lyft öser pengar på lobbyverksamhet

I ett försök att stoppa en ny lag som berättigar taxiapparnas förare till bättre arbetsvillkor så går de två bolagen samman i en ny satsning, rapporterar TechCrunch. I dagsläget är de som kör för Uber och Lyft benämnda som konsulter med liten säkerhet, något som taxiapparna gärna ser blir kvar.

Mardrömsdygn för Teslas nylanserade bilförsäkring

Efter att ha lanserat försäkringstjänsten i går uppstod en mängd problem, bland annat allvarliga buggar i systemet, rapporterar The Verge. Tjänsten, och webbplatsen, ska på fredagen åter vara i funktion.

ANNONS
ANNONS

Här är Nikes nya självsnörande sneakers – med Siri inbyggd

Skojätten Nike har implementerat sin självsnörnings-teknik i Huarache-mödellen – och tagit det hela ett steg längre. Med den nya appen ”Adapt” kan iPhone-användare skapa Siri-genvägar, och därmed be röstassistenten snöra åt eller knäppa upp skorna.