NCC bygger storkvarteret Älvsjöstaden med 1.500 bostäder söder om Stockholm. I den andra etappen av projektet har bolaget tecknat ett kontrakt om 280 miljoner kronor. De 144 nya lägenheterna är belagda i hus med upp till 14 våningar. 

ANNONS

Det skriver NCC i ett pressmeddelande.

Älvsjöstaden är ett större stadsutvecklingsområde om sammanlagt cirka 1 500 bostäder i tre etapper. Här omvandlas tidigare fabriks- och industrimark till stadskvarter nära grönområden och pendeltåg. Under 2019 startade NCC tillsammans med Familjebostäder produktionen av ett första projekt i området; Kabelverket med 129 lägenheter med färdigställande i början av 2022. Nu inleds ytterligare ett projekt; Jordkabeln.

”Familjebostäder bygger just nu rekordmycket och Älvsjöstaden är vårt allra största stadsutvecklingsområde. Vi är glada att vi nu kan starta bygget av kvarteret Jordkabeln. Här uppför vi bostäder med hög standard och flera mobilitetstjänster, det ska vara enkelt för våra hyresgäster att leva utan egen bil”, säger Håkan Siggelin, chef projektutvecklingsavdelningen, Familjebostäder.

NCC:s uppdrag innebär att bygga 144 hyresrättslägenheter som kommer att fördelas i fyra huskroppar med 3-14 våningar. Lägenheterna är välplanerade i storleken 1-5 rum och kök inklusive balkong eller uteplats.

Projektet arbetar efter Älvsjöstadens plan för miljö och energi och bostäderna uppförs enligt Miljöbyggnad nivå Silver som ställer höga krav på till exempel låg energiförbrukning, god ventilation och bra materialval.

”Vårt pågående projekt Kabelverket är ett mycket lyckosamt samarbete med Familjebostäder och vi ser nu fram emot att fortsätta bygga i denna nya och hållbara stadsdel i södra Stockholm”, säger Henrik Landelius, affärsområdeschef NCC Building Sweden.

ANNONS
ANNONS

Byggstart sker i juni 2020 och första inflyttning beräknas sommaren 2023.

Affären uppgår till cirka 280 MSEK och orderregistreras i andra kvartalet 2020 i affärsområde NCC Building Sweden.