NCC bygger grundskola för 320 miljoner i Salem

Uppdaterad: 24 juli 2020Publicerad: 24 juli 2020
ncc
Skolan ska ha plats för runt 500 elever. (Visualisering: Sandellsandberg arkitekter)

NCC kommer att bygga Fågelsångens skola i Salem utanför Södertälje, med byggstart efter sommaren. Även en idrottshall ska upprättas till skolan, som har elever från förskola till årskurs nio. Affären är värd 320 miljoner kronor. 

ANNONS
ANNONS

Fågelsångens skola ska ha plats för 500 elever och den planerade idrottshallen ska utvinna energi genom solceller på taket.

“När vi nu bygger Fågelsångens skola så har vi tittat noga på platsen, landskapet och naturen. Detta ska bli vackra, runda byggnader som harmonierar med bebyggelsen och det kuperade landskapet. Omkring 500 Salemselever kommer snart att få en trivsam plats för bildning och utveckling”, säger Lennart Kalderén, kommunstyrelsens ordförande i Salem i ett pressmeddelande.

“NCC är en av Sveriges främsta skolbyggare och dessa erfarenheter tar vi med oss till detta projekt. Skolan och idrottshallen, som har ett spännande arkitektoniskt uttryck, kommer tillsammans med en stor skolgård skapa en fin miljö för elever och skolpersonal. Under projektet kommer vi att dra nytta av många av NCC:s specialistkompetenser; allt ifrån markarbeten, husbyggnation, installationer till solceller och energireducering”, säger Matti Virkki, NCC Building Swedens affärschef.

Byggstart sker efter sommaren och skolan ska stå klar år 2023.

ANNONS
ANNONS
ANNONS
ANNONS