Elon Musks företag The Boring Company har visat intresse att skapa en high tech-tunnel väst om Oslo, som ska trafikeras av självkörande fordon. Planerna bekräftas av representanter från Fremskrittspartiet. ”Vi vet redan att Elon Musk är en man som får mycket gjort”, säger Bård Hoksrud från partiet.

ANNONS

Den sydafrikanske entreprenörens bolag The Boring Company (TBC) har hållit digitala möten med norska församlingen Stortinget, skriver norska tidningen bygg.no. DN skriver att planerna gäller en tunnelbanelinje från centrala Oslo till Fornebu, som ligger i Oslos utkanter. Planerna är att tunneln ska trafikeras av självkörande bilar eller minibussar.

Bård Hoksrud, transporttalesperson i norska oppositionspartiet Fremskrittspartiet, säger till Bygg.no:

”Det kommer alltid att finnas aspekter som känns läskiga när man provar något nytt. Men detta är inga fantasier. De är i gång med detta i USA. Och vi vet redan att Elon Musk är en man som får mycket gjort.”

Samarbetar med norsk koncern

TBC och norska fastighets, bygg- och transportbolaget Seabrokers, som samarbetar med TBC i projektet, kommer att visa mer detaljerade planer för tunnelbanna om de politiska parterna visar intresse för det.

TBC bygger flera tunnlar i USA, bland annat en under Las Vegas som ska trafikeras av självkörande Tesla-bilar.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Här är Elon Musks Tesla-race i nya tunneln [Dagens PS]