Läs om tv-spelsberoende, Amazons aktiepris och Elon Musks Tesla-race – allt det och mer i dagens techbrief.

TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe.

”Gaming-sjukan” erkänd av Världshälsoorganisationen 

Att vara beroende av tv-spel är numera erkänt som en sjukdom av FN-organet World Health Organization (WHO), rapporterar Mashable.

Nu kan du skriva in ditt namn på nya Mars Rover

Nästa tripp till Mars går 2020, och Nasa ska skicka en ny robot för att undersöka om den röda planeten någon gång varit beboelig. Nu kan du skicka in ditt namn, och om du har tur skrivs det in med laser på ett chip inne i roboten, rapporterar The Verge. Typsnittet kommer vara relativt litet, ungefär samma dimensioner som ett hårstrå, för att få plats med ungefär en miljon namn.

ANNONS
ANNONS

Experten: Amazons aktiepris kommer att nå 3000 dollar om två år

”Och det utan att bolaget gör några större förändringar i sin affärsmodell” menar analytikern Piper Jaffray. Ökningen väntas inom 24 till 36 månader, fortsätter han, enligt CNBC. Ett pris på 3000 dollar skulle innebära en ökning på nästan 100 procent från dagens kurs.

Apple förvärvar bolag som forskar i barnastma 

Apple har köpt Tueo Health, ett bolag som jobbade på ett system för föräldrar att övervaka astmasymptom hos sitt barn, rapporterar CNBC. Ingen köpeskilling har offentliggjorts, som Apple ofta undviker att göra. Tueo Health tog in drygt en miljon dollar i riskkapital för två år sedan.

Elon Musk anordnade Tesla-race i sin nya tunnel

I ett försök att öka intresset för sitt nya projekt The Boring Company anordnade Elon Musk en tävling i Hawthorne, Kalifornien mellan två Tesla-bilar; en på vanliga vägar, och en i tunnel, skriver The Verge. Gissa vilken som nådde målet först?