Grattis alla ni som ruvar på börsraketen.

ANNONS

Den för aktieägarna muntra kursresan började med att Privata Affärer skrev att bolaget ”kan bli en dubblare”.

Därefter, i torsdags, höll vd en presentation av bolaget inför investerare och analytiker i Stockholm.

Sedan gick det som det gick.

Gapwaves, som bolaget heter, har stuckit som en raket på börsen; bara under två handelsdagar förra veckan – på torsdagen och fredagen – gick kursen upp med 40 respektive 30 procent, skriver Privata Affärer, som konstaterar att aktien alltså rusat 175 procent inom loppet av bara tre veckor.

Det här har hänt trots att bolagets delårsrapport, enligt artikeln, inte var någon upplyftande läsning. Där framgick det att förlusterna ökade men marknaden uppges nu ta ”sikte på utbyggnaden av 5G-tekniken där Gapwaves patenterade antennteknik ska kunna skörda framgångar”.

Lars-Inge Sjöqvist, som är vd för Gapwaves, har förklarat att bolaget sitter på ”den ledande tekniken” på området; det här har haussat framtidsutsikterna och gett aktien eld i baken.

5G ska göra det möjligt att prata i mobiltelefon via trådlös kommunikation med lika bra uppkoppling som fiberteknik ger i hemmet eller på kontoret, framgår det.

”Utbyggnaden av 5G beräknas komma igång under de närmaste åren, men det är sannolikt först efter 2020 som Gapwaves kan börja tjäna tillräckligt med pengar för att klara sin egen finansiering. I november sker dock en nyemission via de teckningsoptioner som också ingick vid introduktionen för knappt ett år sedan – och dessa pengar ska räcka åtminstone ett halvår”, berättar Privata Affärer.

Dock framhåller vd:n Lars-Inge Sjöqvist att förhandlingar pågår med stora bolag i branschen om utvecklingsprojekt som väntas inbringa pengar från dessa partners.

ANNONS
ANNONS

Redan i höst räknar han med framsteg av dessa utvecklingsprojekt.

I dag, måndag, talar vd Lars-Inge Sjöqvist på nytt – nu på ”Aktiedagen” i Göteborg, enligt Privata Affärer, som dessutom förklarar att det finns förväntningar på sociala medier om nya uppgifter som kan komma att lyfta aktien ytterligare.

När aktien rusade i slutet av förra veckan omsattes över 1 miljon aktier i snitt, enligt PA.