Behöver du en snabbare mobil? Nya IPhone 12 är den första av Apples modeller som hoppar på 5G-nätet, och inför lanseringen i Sverige lovar företaget en ”helt ny prestandanivå”.

ANNONS

5G-nätet som kom till Sverige under sommaren, vilket är upp till fyra gånger snabbare än dagens 4G-nät, kunde inte passat bättre inför lanseringen av nya IPhone 12.Enligt experter ser det lovande ut för Apples nya mobil, skriver BBC, på en i övrigt svidande marknad för de flesta mobiltillverkarna under det senaste året. Även Tim Cook, Apples VD, är optimistisk.

”5G kommer att ge en helt ny prestanda för ned- och uppladdningar, högre kvalitet för video-streaming, spel, interaktivitet i realtid, och mycket mer,” sa han i artikeln.

IPhone är den näst mest populära mobilen i världen, efter Samsung, men till skillnad från Samsung som såg ett tapp på dryga tio procent under perioden juli 2019 till juni 2020, så ökade Apple med knappt fem procent under samma period.

Tillhör du den olyckliga skaran som brukar tappa mobilen och spräcka glaset? Lugn. Apple lovar att skydda glasytan med en ”keramisk sköld” som ska göra den nya mobilen fyra gånger tåligare mot fall.

Den nya IPhone 12 kommer att ha en 6,1 tums skärm med platta sidor istället för de rundade former som smartmobilen haft under senare år, skriver Expressen.

Apples nya IPhone 12 kommer i en rad färger och kopplar upp sig direkt på nya 5G-nätet.

 

Gillar du att ta bilder med mobilen? Då är 12:an för dig. Kameran har vidare vinkel och en optisk zoom med större räckvidd där linsen släpper in 25 procent mer ljus, enligt Expressen.

ANNONS
ANNONS

En bildstabilisator minskar skakningar och på baksidan sitter en magnet som effektiviserar laddningar, och med den kan du även fästa föremål på baksidan av mobilen.

Nya Iphone 12 är större än tidigare modeller men det kommer även en mini-version, som Dagens PS tidigare berättat om. Båda släpps i butik den 23 oktober och kan förbeställas från den 16 oktober. För att hänga med i den senaste Apple-trenden måste du punga ut med strax under 10 000 kronor – för den stora modellen.

Foto: Skärmklipp Apple