Spotify offentliggjorde under tisdagen lanseringen av en app som är specifikt inriktad till barn. Tjänsten, som heter Spotify Kids, kommer förutom en mer färgglad design att innehålla barnvänliga spellistor. 

ANNONS

Den första påtagliga skillnaden i Spotifys separata app för barn – kallad Spotify Kids – är att den är betydligt mer färgglad. Beroende på vilken av de olika avatar-figurer barnet väljer vid appens startskärm kommer färgschemat ändras.

Gällande innehållet finns det två olika ”barn-paket”, där barnets föräldrar kan välja vilket som passar deras barn bäst. Detta framgår av det pressmeddelande Spotify släppte på onsdagen.

Tekniksajten The Verge har tagit del av båda funktionerna och skriver att man i läget ”yngre barn” hitta spellistor fyllda med barnramsor, sagor, samt låtar kopplade till barnfilmer och olika franchises som Disney. I det andra läget, som kallas ”äldre barn” finns artister som Ariana Grande, Bruno Mars och Taylor Swift. Låtar med svordomar och våldsanknytningar kommer inte finnas tillgängliga på appen.

ANNONS
ANNONS

Appen är i dagsläget i beta-stadiet och det är just nu enbart Spotify-användare i Irland som kommer åt den. Spotify kids kommer att vara en del av det lite dyrare Spotify Family-programmet.