Google-ägda YouTube planerar att släppa en musikstreamingtjänst i mars, enligt källor med insyn. Det rapporterar Bloomberg News.

ANNONS

Satsningen går under det interna namnet Remix och har redan sett YouTube teckna avtal med Warner Music Group, ett av de tre stora skivbolagen.

Youtube är samtidigt i samtal med de andra två, Sony Entertainment och Universal Music Group. Det samma uppges gälla för Merlin som är ett konsortium av oberoende skivföretag.

YouTubes försök med en streamingtjänst för musik är efterlängtad. Tillkomsten av motsvarigheter som Spotify och Apple Music har hjälpt musikbranschen på fötter igen efter två årtionden av nedgång.

Samtidigt har kritik framförts mot YouTube då man i branschen anser att ersättningarna hade varit ännu större om det inte varit för tjänsten. Att lyssna på musik är bland det mest populära på YouTube. Kategorin lockar till sig över en miljard lyssnare per månad.

ANNONS
ANNONS

YouTube har tidigare försökt med streamingtjänster. Det senaste försöket har varit YouTube Red som släpptes 2016. Den erbjuder videos utan annonser som stör.