HMD, som sitter på licensrättigheter att få sätta Nokias varumärke på sina mobiler, har visat upp de nya modeller man planerar att släppa under 2018.

ANNONS

Bland dessa finns en variant på en tidigare favorit från 1990-talet, den gula glidaren 8110.

Den faller under HMD:s kategori för budgetmobiler, ett område där priserna för en mobil kan till och med understiga 100 dollar, motsvarande 815 kronor, skriver Reuters. Den nya moderniserade 8110 når marknaden i maj.

Nokia passade också på att avtäcka nya flaggskeppsmobilen, Nokia 8 som ska släppas i april. Den mobilen kommer att ha en prislapp på 749 euro och tävla med Samsungs och Huaweis främst modeller, uppges det.

Nokia var en gång i tiden en mobiljätte men sålde den rörelsen till Microsoft 2014. HMD, som skapades förra året av tidigare chefer på Nokia, köpte sedan upp mobilverksamheten från Microsoft 2016 och ingick därefter ett licensavtal med Nokia för varumärket.

ANNONS
ANNONS

Enligt analysföretaget är Nokia rankade som världens sjätte största mobilsäljare när man räknar in både för smartphones och traditionella mobiler. Inom enbart smartphones är man elva.