Vill du släppa lös kraften som finns i din iPhone och bli en riktig proffsanvändare? Läs då MacWorlds åtta bästa tips på hur du maximerar din mobil och blir ett riktigt iPhone-proffs. 

ANNONS

Funktionen “Tryck på baksidan”

Få vet nog om funktionen som ingår i IOS 14, vid namn ”Tryck på baksidan.” Funktionen kan tilldelas många olika uppgifter. Till exempel kan man knacka två eller tre gånger på mobilens baksida för att aktivera kameran, sätta igång Siri, stänga av ljudet eller dylikt. För att aktivera funktionen går du till Inställningar, sedan Hjälpmedel, Tryck och scrolla sedan ner till Tryck på baksidan.

Omvandla tangentbordet till en styrplatta

För att omvandla tangentbordet till en vanlig styrplatta, precis som på din Mac, håller du in knappen för mellanslagstangenten extra länge. Då försvinner tangenterna och du kan flytta markören vart du vill, vilket är betydligt enklare att göra fritt än genom tangentbordet.

Förenkla tangentbordet för en hand

En annan sak du kan göra med tangentbordet är att krympa det, så att det blir enklare att använda med bara en hand. Håll in ikonen Emoji (eller jordklotet) som finns längst ner till vänster. Välj sedan något av alternativen höger eller vänster för att välja vilken sida du vill flytta tangentbordet till.

Styr kameran med rösten

Du kan ställa in röstkontroll för att fjärrstyra mobilen och få den att fotografera. Funktionen kan komma väl till hans om du vill fotografera en din hamburgare utan att röra skärmen med kladdiga fingrar. Aktivera funktionen genom att aktivera Röststyrning.

Utnyttja Medicinskt ID

Detta är en livsviktig funktion som inte många känner till. Genom att ställa in Medicinsk ID på din iPhone kan ambulanspersonal vid kris ta del av viktig information om din hälsa, som din vikt eller blodtyp. För att fixa detta gå till Hälsoappen, välj Medicinsk ID och lägg till valfri information.

Skärmdumpa hela webbsidan

Ibland kan man behöva ta en skärmdump på hela skärmen. Detta gör du genom att hålla in på-knappen och + volym-knappen samtidigt. När du tagit dumpen trycker du på skärmdumpsikonen längst ner till vänster och väljer sedan alternativet Helsida. 

Flytta runt flera appar samtidigt

De flesta har koll på hur man flyttar runt en app i taget bland apparna. Men genom att trycka på flera appar samtidigt kan du flytta fler appar samtidigt vilket är smidigt för dig som är otålig.

ANNONS
ANNONS

Skanna dokument

Appen Anteckningar kan faktiskt användas för att skanna dokument, som idéer och inköpslistor. Gå till anteckningen, tryck på kameraikonen och välj Scanna dokument. Smart!

Läs hela artikeln på MacWorld.

Läs mer: 20 gratis säkerhetsverktyg alla borde känna till