Det är Googles App Maker som nu går från beta modell till att bli öppen för alla, oavsett programmeringsvana, rapporterar Techcrunch.

ANNONS

App maker är ett online-verktyg som har som mål att snabbt låta användaren bygga och distribuera affärsappar i en drag-and-drop miljö med väldigt lite kodande. Slutprodukten ska funka på alla plattformar utseendemässigt (mobil eller dator). Programmet ger användaren tillgång till 40 Google-tjänster som Gmail, Google Calendar och kalkylblad.

Vidare skriver Techcrunch:

”Den övergripande idéen med programmet är att i princip vem som helst i en organisation – inklusive de med liten eller ingen erfarenhet av att programmera – ska kunna skapa en app inom ett affärsområde, så kallade line-of-business apps, med den data och information som redan finns lagrad i G Suite, Googles SQL-databas i molnet eller vilken annan databas som stödjer JDBC eller Rest API.”

I dagsläget finns inget stöd för tredjepartsprogram men nu när App Maker kommit ut ur garderoben finns chansen att Google börjar koppla på mer funktionalitet.

ANNONS
ANNONS

KÄLLA: App Maker, Google’s low-code tool for building business apps, comes out of beta [Tech Crunch] >