Efter torsdagens möte står det klart att samtalen mellan PTS och Huawei har brutit samman. ”Det är helt tydligt att PTS anser att vi inte är en part i det här målet”, säger Huaweis Kenneth Fredriksen.

ANNONS

Som Dagens PS tidigare skrivit så hotar Huawei att dra Sverige inför internationell skilje­domstol, efter att Sverige bröt ett avtal och förbjöd telekomjätten i 5g­-utbyggnaden.

Ingen lösning i sikte 

Efter torsdagens möte mellan Post- och telestyrelsen, PTS, och Huawei stod det klart att de båda partnerna inte kommit varandra närmare. Kenneth Fredriksen, ansvarig för den nordiska marknaden på Huawei, ser inte positivt på utvecklingen.

”I och med att tiden går tvingas vi skärpa våra frågor till PTS. Och baserat på den diskussion vi hade idag är det tydligt att de inte önskar någon dialog för att se hur man kan hitta lösningar som garanterat inte blir ändrade i efterhand”, säger han till Di, och vill samtidigt se att regeringen griper in.

Kenneth Fredriksen säger att han under mötet tydligen uttryckte ”att vår dörr alltid är öppen, men tror samtidigt att det hela kan fortsätta som en rättslig process.

Läs mer: Huawei villiga att gå med på regeringens krav

 

ANNONS
ANNONS