Joakim Jardenberg om förra veckans stora snackis – från Saudiarabien.

ANNONS

Om hur ett sliskigt och motbjudande pr-trick kan få oss att spänna tanken. Om att se förbi första reaktionen; när Saudiarabien ger medborgarskap till en robot finns det mycket att reagera negativt på – men vi bör inte stanna där i tanken. I stället klurar vi vidare och tänker exempelvis på vad Estland gjort med sina e-medborgarskap, och vidare därifrån till saker som globala medborgarskap, global beskattning (eller inte), global juridik, globalt allt. Om att inse hur internet har potentialen att ställa det mesta runt nationalstaten på huvudet.

Varje dag ger Joakim Jardenberg DagensPS läsare en snabb sammanfattning av dagens snackis. Något intressant från internet- och teknikvärlden i en kort kommentar. Vad handlar det om, varför är det viktigt och vad betyder det för dig? Rakt upp och ner, på cirka fem minuter.

ANNONS
ANNONS

Joakim Jardenberg är bland annat senior rådgivare inom media- och internet, affärsängel, investerare och debattör blandar och ger på nyhetsfronten i den digitala och sociala medievärlden.