Ny Teknik har, tror man, knäckt koden inför Apples haussade Iphone-presentation om fyra dagar.

ANNONS

Den 13 oktober visar Apple upp sina nya smartphones och Ny Teknik ”har synat läckorna” inför den amerikanska techbjässens så kallade keynote.

Enligt de rykten som surrat länge, med hänvisning till eventets rubrik, ”Hi, Speed”, drar Ny Teknik slutsatsen att årets Iphone-modeller får stöd av 5g.

Utöver de fyra modeller som nämns hålls det för troligt att Apple kan ”ha några ess i rockärmen”.

Designen då?

Ja, den väntas påminna om Iphone 4 med glas fram och bak men i modernare tappning och med inspiration från Ipad Pro.

Spana in Youtube-videon nedan med alla detaljer som hittills läckt om de nya Iphone-modellerna:

ANNONS
ANNONS

Här är alla fyra förhandstippade Iphone-modeller:

Iphone 12 Mini, billigast i sällskapet och på 5,4 tum, den här ”nallen” väntas få dubbla kameror.

Iphone 12 (6,1 tum)
Samma skärmstorlek som på Iphone 11, spår Ny Teknik och uppger att lcd byts mot oled, även här blir det dubbla kameror på baksidan och precis som med Iphone Mini av allt att döma 64, 128 eller 256 GB lagringsminne, allt efter tycke och smak.

Iphone 12 Pro (6,1 tum) får, enligt prognosen, bland annat en skärm ”en bilduppdateringsfrekvens på 120 Hz”, heter det.

ANNONS
ANNONS

Iphone 12 Pro Max (6,7 tum) kan kanske bäst beskrivas som störst, bäst vackrast, ”även här sägs Apple öka instegslagringen från 64 till 128 GB, ”även denna modell tros få en lidar-sensor och 120 Hz-skärm. Dessutom blir det troligen den enda av årets Iphone-modeller som får stöd för 5g på millimeterbandet”, skriver Ny Teknik.

Läs mer om vilka Iphone-modeller som väntas ha premiär först på marknaden och vad priserna tros hamna på, med reservation för smärre avvikelser i Sverige.

Säkra kort säger att förhandsbeställningar kan göras från den 16 oktober och att försäljningen i butik drar i gång en vecka senare, den 23 oktober.