Apples utvecklingskonferens första dag har kickat i gång i San Jose. Dagens PS ger dig de hetaste nyheterna.

ANNONS

Apple har precis slagit upp portarna för IT-jättens årliga konferens Worldwide Developers Conference som traditionsenligt främst innehåller nyheter kring tillverkarens mjukvaror, jämfört med det som hålls till hösten då Apples stora Iphone- och Ipad-släpp ligger i fokus. Amerikanska Techcrunch är på plats under spektaklet och listar de största nyheterna. Se ett axplock här nedan.

I år är det dags Apples nya operativsystem iOS 12 som innehåller en rad nyheter som möjligheten till FaceTime-samtal med upp till 32 personer samtidigt. Vanligtvis brukar Apple prata en hel del om hur bra de är på att få sina användare att använda nya funktioner jämfört med sina konkurrenter, men den här gången har de även pratat om hur mer effektivt det nya operativsystem kommer att fungera även på äldre telefoner som Iphone 6.

I iMessage kommer du nu att kunna skapa animerade avatarer av dig själv, så kallade memojis, som rör på huvudet när du gör samma sak eller sticker ut tungan när du sticker ut tungan. En funktionalitet som Snap satsade 60 miljoner dollar på och som nu Apple förstår intresset av.

Efter succén med Pokémon Go har potentialen i AR (augmented reality), eller förstärkt verklighet, seglat upp på kartan och nu lanseras nästa generation av utvecklingsverktyget för förstärkt verklighet, ARKit 2.0. Detta kommer med förbättrad ansikts- och objekts-igenkänning, snyggare rendrering av bilder och en flerspelskomponent, uppger Techcrunch.

Hälsa är ett annat ämne som Apple fokuserar på och då speciellt i samband med Apple watch. Nya träningsformer som yoga och fotvandring har lagts till liksom en automatisk avkänning för när du sätter igång att träna och program som håller koll på din hälsa och utveckling.

Funktioner som är speciellt efterfrågade av föräldrar är bättre styrkontroll över olika program. Nu kommer det att bli lättare, meddelar Apple, genom tydligare översikt över hur olika appar används, varningar när någon närmare sig en satt tidsgräns och också större möjligheter att ställa in olika stör-ej-lägen med personifierade meddelanden.

Röststyrningen Siri har varit en svag punkt för Apple och nu vill man förbättra den funktionen genom möjligheten att skapa egna personliga kommandon som till exempel ”jag ska till gymmet” och sedan få telefonen att samla ihop relevanta program med den aktiviteten.

App store får nu också ett ansiktslyft på bärbara och stationära datorer där det blir helt omgjort. Smartare grupperingar, bättre och fler kategorier samt lättare för utvecklare att pusha sina användare att betygsätta apparna.

ANNONS
ANNONS

Sist men inte minst älskar Apple att visa upp siffror för företaget. Så även denna gång:

”App store har nått 20 miljoner registrerade utvecklare och en omsättning på 100 miljarder dollar med 500 miljoner besökare varje vecka”, berättar Apple, enligt Techcrunch.

KÄLLA: 14 big announcements from Apple’s annual developer [Techcrunch] >