Teknikkonsulten Midroc ligger bakom de bostäder som kantar nya Bjerreds torg, i Bjärreds kommun. Byggnadernas tegelfasader är en hyllning till Bjersunds tegelbruk som var en stor lokal aktör på 1800-talet. 

ANNONS

Midroc skriver om bygget i ett pressmeddelande.

Tillsammans med Lomma kommun och Juul Frrost Arkitekter skapar Midroc ett nytt levande centrum – Bjerreds Torg. Här utvecklas en ny plats med bostäder, butiker, torg och en ny vägsträckning.

Totalt 54 bostäder byggs

Nu har nya busshållplatser anlagts norr om centrum. Från och med igår öppnades de och arbeten är i full gång.

”Det är fantastiskt för oss på Midroc att få vara med ännu en gång och bidra till kommunens utveckling i centrala delar av huvudorterna. Vi gör vårt yttersta för att våra bostadsprojekt intill det nya torget ska bli något som inte bara vi, utan även alla Bjärredsbor kan känna stolthet över”, säger Anders Koch, affärschef på Midroc Properties.

Här byggs bostadsrätter bestående av Paradhusen, 16 stycken stadsradhus på tre plan ca 143 kvm med egen trädgårdstäppa, samt Residenset som består av 38 lägenheter med 2-4 rum och kök.

”Den höga arkitektoniska kvaliteten sticker ut”

Det bågformade flerbostadshuset på fyra våningar erbjuder verksamhetslokaler på bottenplan, som tillsammans med Residenset kommer att ringa in det nya torget.

”Målet är att torget ska vara en väldefinierad och attraktiv plats som lockar till uppehälle och knyter ihop Bjärred. Det ska vara en miljö att vistas i, tidigare har det mest varit något man passerar. Formspråket och den höga arkitektoniska kvaliteten sticker ut. Projektet skapar också en möjlighet att bo på väldigt centralt läge i en attraktiv ort”, säger Robert Wenglen, kommunstyrelsens ordförande i Lomma kommun.

ANNONS
ANNONS

Ska hylla tegelarv

Både Residenset och Paradhusen byggs i tegel för att knyta an till Bjersunds tegelbruk som i mitten av 1800-talet satte paletten för många hus i trakten. Teglet har sandfärgade skiftningar, med tydliga referenser till handslaget tegel.

”Vi och Midroc har en gemensam helhetsorienterad filosofi och vårt mål är att skapa en unik arkitektonisk karaktär som man lägger märke till i Bjärred”, berättar Philip Krogh, ansvarig arkitekt på Juul Frost Arkitekter.