De hårda ekonomiska tiderna är en anledning för Microsoft att inte höja personalens löner i år. Beslutet kommer även efter att bolaget rapporterat starka siffror från det första kvartalet.

ANNONS

Det blir inga höjda löner för Microsofts heltidsanställda. Det står klart genom ett läckt mejl till Fortune, som Microsoft-vd:n Satya Nadella skickade ut till sina anställda på onsdagen. Anledningen är den globala ekonomiska krisen, enligt Nadella.

”Vi är tydliga med att vi hjälper till att driva ett stort plattformsskifte i denna nya AI-era, och gör det i en dynamisk, konkurrensutsatt miljö, samtidigt som vi står inför globala makroekonomiska osäkerheter”, uppgav vd:n.

Microsoft vill spara pengar

Vissa timanställda kommer få högre löner med inte de heltidsanställda när jätten nu har bestämt att man ska hålla hårt i sina utgifter. Detta trots att både omsättning och vinst toppade förväntningarna i den senaste rapporten, så kommer det alltså inte vara pengar som kommer de heltidsanställda till godo.

Fortsätter med bonusar

Bolaget kommer dock fortsätta med sina bonusar och utdelningar, där exceptionella prestationer kommer uppmärksammas med höga belöningar.

Läs även: Microsoft ska säga upp tusentals [Dagens PS]

ANNONS
ANNONS

Läs även: Microsoft får nobben – jätteaffären stoppas [Dagens PS]