Dagens PS

Microsoft granskas av EU – efter sammankoppling med Teams

Microsoft: ”AI sparar tid – även när det blir fel”
EU ska granska Microsoft gällande Teams och Office som kopplas ihop. Bild: Pixabay
Johan Augustin
Johan Augustin
Uppdaterad: 06 juli 2023Publicerad: 06 juli 2023

Microsoft kan snart granskas av EU sedan mjukvarujätten har kopplat ihop Teams med Office. Det har gjort det svårt för kunder att byta till andra leverantörer.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det är Reuters som rapporterar att Microsoft står inför EU:s antitrustutredning sedan jätten sägs ha sammankopplat Teams med Office.

Klagomål mot Microsoft

EU ska nu granska ärendet sedan klagomål kom in från Salesforce-ägda Slack redan för tre år sedan då Slack hävdade att Microsoft genom att koppla ihop Teams med Office ger företaget en orättvis fördel på marknaden för samarbetsprogram.

Men Slack ska inte ha varit den enda som har klagat gällande Microsoft, EU-kommissionen säger sig ha fått in klagomål även från andra håll. Microsoft har än så länge själva inte kommenterat uppgifterna i detalj men en talesperson för techjätten uppger:

“Vi fortsätter att samarbeta med kommissionen i dess undersökning och är öppna för pragmatiska lösningar som tar itu med problemen och betjänar kunderna väl.”

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

Dryga böter

Microsoft uppgav dock i april att man skulle separera Teams och Office inom unionen, och EU har varnat jätten att böter på tio procent av den årliga omsättningen kan komma på tal när bolag bryter mot antitrustlagar.

Läs även: Techjättarna böjer sig för EU-regler

ANNONS
ANNONS
Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien.

Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien.

ANNONS

Senaste nytt

ANNONS